Naar zakelijke website

Studio S3 - Particulier

schets studio s3 architect noord-holland

Studio S3, architect in Noord-Holland

Studio S3 is een architectenbureau in Noord-Holland, opgericht in 2016. Als architectenbureau adviseren, ontwerpen en begeleiden we onze opdrachtgevers bij ieder bouwproject met deskundige ondersteuning. Het samenwerken staat daarin centraal. Architectuur is bij ons niet het doel maar het middel, waarbij de klant het middelpunt is.

Architectuur en bouwadvies

Vanuit ons kantoor in Noord-Holland (Heerhugowaard) werken we aan verscheidene projecten die variëren in omvang en complexiteit. We hebben kennis in huis op het gebied van particuliere woningbouw, seriematige woningbouw en utiliteitsbouw. We zetten onze expertise in voor de particuliere alsmede de zakelijke markt, bij zowel ver- en nieuwbouw, als transformatie en renovatie. Naast architect zijn we je steun en toeverlaat gedurende het gehele bouwproces. Niet alleen bij het ontwerp maar ook tijdens de uitvoering kunnen we een rol van betekenis spelen.

Onze werkwijze

Schetsontwerp

Elk schetsontwerp begint met een grondige analyse van de omgeving en de locatie. Aan de hand van een bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan gaan wij exact bepalen wat de randvoorwaarden van het ontwerp zijn. Ook specificeren we de eisen en onderzoeken we de ruimtelijke en functionele uitgangspunten.

Voorlopig ontwerp

In deze fase zetten we de eerste schetsen om in een voorlopig ontwerp. Als het voorlopig ontwerp je aanspreekt gaan we met het ontwerp naar de gemeentelijke welstandcommissie voor een principeverzoek. Deze commissie toetst of het ontwerp past binnen het beeldkwaliteitsplan en voldoet aan de eisen. Op basis van het voorlopig ontwerp wordt tevens een globale kostenberekening gemaakt om te toetsen of het ontwerp nog past binnen het budget.

Definitief ontwerp & bouwaanvraag

In deze fase wordt het voorlopige ontwerp uitgewerkt in een definitief plan. We voorzien het plan van materialiseren, maatvoering en principe detaillering. Het definitieve ontwerp wordt tevens gebruikt voor het indienen van de bouwaanvraag bij de gemeente.

Bestekfase / Prijsvorming

De bestekfase staat in het teken van technische uitwerking van het plan. Ook wel engineering genoemd. Dit is omvangrijk en intensief werk, waarin we gedetailleerde tekeningen en een uitgebreide omschrijving (bestektekst) maken ten behoeve van de prijsvorming door aannemers. In deze fase moeten we alles tot in het kleinste detail uitzoeken en uitwerken, zodat de aannemer een realistische en gunstige prijs kan bepalen. Aan het eind van de bestekfase heb je een set documenten waarmee je naar één of meerdere aannemers kunt gaan. We begeleiden je hier graag bij.

Uitvoering

Het is zover, de bouw is van start gegaan. Wij vinden het belangrijk dat de uitvoering gaat zoals het bedacht is. We zijn regelmatig aanwezig op de bouwplaats en zijn actief aanwezig bij bouwvergaderingen. Werk- en productietekeningen worden door ons beoordeeld en we zijn beschikbaar voor vragen. Aan het einde van de uitvoering stellen wij een proces- verbaal van oplevering op, waarin we de gehele woning nauwkeurig doorlopen of alles voldoet aan de wensen en plannen.

Heb je advies nodig? We staan iedere vrijdagmiddag voor je klaar tijdens ons inloopspreekuur.

Wil je meer weten over de projecten en diensten van Studio S3?

Wil je meer weten over de projecten en diensten van Studio S3?

Wij zijn erg trots op onze projecten. Ter inspiratie hebben wij een brochure gemaakt. Ben je ook benieuwd? Download dan onze brochure.

Brochure aanvragen