Naar zakelijke website

Studio S3 - Particulier

Reserveer nu het gratis inloopspreekuur

Bij Studio S3 maken wij onderscheidt tussen twee ontwerpprocessen: ‘Ons ontwerp’ en ‘Jouw ontwerp’. Beiden hebben een geheel eigen aanpak, zodat wij voor elk budget en voor elke woonwens een passende oplossing kunnen bieden. Voor beide processen hebben we standaardpakketten samengesteld zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent. In beide gevallen heb je een bouwaanvraag pakket nodig, dit is de belangrijkste fase voor het verkrijgen van een vergunning. Het ons ontwerp traject wordt aangevuld met het ontwerppakket en het prijsvormingspakket.

Heb ik het ontwerppakket nodig?

Wanneer je voornemens bent om bijvoorbeeld een Jaren 30 woning, een notariswoning, een herenhuis of een ander veel voorkomend type woning te bouwen associëren we dat al snel met het ‘Jouw ontwerp’ proces. De vorm van deze modellen ligt namelijk op hoofdlijnen al vast en daarmee komt een groot deel van onze ontwerpwerkzaamheden te vervallen. Binnen de opgegeven hoofdvorm en kleurstellingen die je voor ogen hebt kunnen we nog vele ontwerpkeuzes maken. Samen met jou maken we je eigen droomhuis en begeleiden we je door het ontwerpavontuur. Zo maak je op de juiste momenten de juiste keuzes.

Het verschil met het ‘Ons ontwerp’ proces heeft met name te maken met de ontwerpuitdaging die we aan gaan. Er is namelijk nog niet echt een duidelijk beeld van je droomhuis. We hebben wel wat sfeerbeelden ter inspiratie en we houden van wat complexere woningen die je minder vaak tegen komt. Je laat je in dat geval veel meer inspireren en leiden door de ideeën van onze architect.

Door een grondige analyse van de omgeving in combinatie met jouw wensen, zoeken wij naar een spannende, maar heldere vormentaal. We zoeken in elk ontwerp naar mooie zichtlijnen en bijzondere lichtinvallen om de kwaliteit van de woonbeleving te vergroten. Om tot een mooie compositie te komen doen we eveneens verschillende materiaal en gevelstudies en besteden we veel aandacht aan specifieke ontwerpdetails. De ‘Ons ontwerp’ processen leiden veelal tot kwalitatief hoogwaardigere woningen welke doorgaans ook resulteren in hogere bouwkosten.

Waarvoor heb ik het prijsvormingspakket nodig?

Wanneer we ons bezig houden met het ‘Ons ontwerp’ proces worden de woningen vaak niet alleen hoogwaardiger, maar ook wat complexer in uitvoering. We willen er daarom ook voor zorgen dat de gewenste kwaliteit ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Om dat te kunnen bereiken moeten we het ontwerp verder uitwerken en het kwaliteitsniveau vastleggen in de technische tekeningen en bestekken. Het verkrijgen van een bouwaanvraag is relatief simpel, maar daarin zijn nog niet alle onderdelen van het gebouw vastgelegd. De gemeente verlangt van ons slechts enkele details waarop ze de woning beoordelen. Deze zijn niet alles omvattend en zeker niet voldoende voor de bouw.

Het is belangrijk dat de aannemer met aanvullend tekenwerk uit het prijsvormingspakket begrijpt wat we precies bedoelen en welke kwaliteit we voor ogen hebben. Het is belangrijk dat de ontwerpgedachte waar we zoveel tijd en energie in gestopt hebben zo compleet en duidelijk mogelijk bij de aannemer terecht komt. Daarnaast geeft het jou ook zekerheid omdat alles van tevoren is vastgelegd en daardoor weet je ook precies wat je krijgt voor je geld. Tevens vragen we prijzen op bij meerdere aannemers en gaan we op zoek naar de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Waar associeer jij jezelf mee? We praten graag nog even verder op het gratis inloopspreekuur om je nog beter te informeren.

Inloopspreekuur

Inloopspreekuur

Elke vrijdag organiseren we een inloopspreekuur waarbij we je snel kunnen helpen met het oriënteren naar het bouwen of verbouwen van je droomhuis. Kom ook naar het gratis inloopspreekuur!

Ja ik kom ook!

Inloopspreekuur

Elke vrijdag organiseren we een inloopspreekuur waarbij we je snel kunnen helpen met het oriënteren naar het bouwen of verbouwen van je droomhuis. Kom ook naar onze gratis inloopdag!
Jeroen Borst Studio S3