Naar zakelijke website

Studio S3 - Particulier

Studio S3 is gevraagd om een woonhuis te ontwerpen voor een bijzondere kavel achter een appartementencomplex aan de Friesche Bocht.

Dit bijzondere woonhuis ligt in de binnenstad van Alkmaar en heeft zijn bijzondere compositie te danken aan de vorm van de kavel. Om ruimte te maken voor een entree en parkeren op eigen terrein is het volume opgesplitst in twee delen die ten opzichte van elkaar zijn verschoven en gedraaid. De entree positioneert zich als contrasterend en verbindend element tussen de twee volumes. Hetzelfde contrast element komt terug in de dakkapellen die als subtiele doosjes kleur geven aan de compositie.

Bij onze zoektocht naar een passend ontwerp voor deze kavel hebben we gezocht naar een traditionele vormentaal in een modern jasje, waarbij het woonhuis een subtiele aansluiting zoekt met de omliggende bebouwing:
– Lage dakgoot t.p.v. bestaande kleinschalige woningbouw (noord- en oostzijde)
– Hoge dakgoot t.p.v. naastliggende (westzijde) appartementencomplex ‘De Friesche Bocht’

 

Mark Roet Eigenaar

Projectbegeleiding

Mark Roet

NEEM CONTACT OP