Naar zakelijke website

Studio S3 - Particulier

Reserveer nu het gratis inloopspreekuur

Als onderdeel van het woningbouwplan De Nieuwe Tuinderij, te Zuidoostbeemster, heeft Studio S3 de eerste gasloze woning van Werelderfgoed ‘De Beemster’ ontworpen.

Het ontwerp van de woning kent een traditionele typologie van begane grond met zadelkap. In totaal bestaat de woning uit 3 lagen. De uitwerking van het gevelontwerp en materialisering is modern. De eenlaagse aanbouw is gelegen aan de linkerkant van de woning, uitgelijnd met de achtergevel. Uitgangspunt is om deze aanbouw visueel onderdeel te laten zijn van de woning en hier tevens de entree in onder te brengen. De aanbouw is opgenomen in het ontwerp van de begane grond waardoor er een duidelijke plint ontstaat.

Er is een accent aangebracht op de begane grond van de woning door een overhoeks raamkozijn te plaatsen zowel aan de linkervoorzijde als aan de rechterachterzijde. Deze kozijnen zijn opgevuld met ramen en houten delen. Een ander opvallend accent is de rollaag die de bovenste contouren van de woning volgt; d.w.z. de dak- en gootlijsten. De woning is uitgevoerd in een zilvergrijze gemêleerde handvorm baksteen met smalle voeg. Aan weerszijden van het dak zijn dakkapelen aangebracht vanuit de goot en volledig bekleed met gepatineerd titaanzink. De dakkapel aan de linkerzijde heeft een forse afmeting van bijna twee verdiepingen hoog. De dakkapel aan de rechterzijde heeft een reguliere afmeting, heeft slechts één raam en is verder gesloten. Boven de dakkapel is er ruimte voor zonnepanelen.

Bart Pieters Eigenaar Studio S3

Projectbegeleiding

Bart Pieters

NEEM CONTACT OP

Inspiratie nodig om jouw droomhuis vorm te geven?

Bekijk in onze brochure de vele projecten die we met succes hebben afgerond. Vraag de brochure aan en kom een stap dichterbij jouw droomhuis!