Naar zakelijke website

Studio S3 - Particulier

Je hebt het idee om een droomhuis te bouwen, en nu?
Beschik je al een over kavel? Heb je al een idee over je droomhuis? Wat gaat je dit kosten? Hoe gaat het proces er uit zien? Waar moet je allemaal aan denken? Voor al deze vragen kun je terecht bij Studio S3. Met het onderstaande stappenplan helpen we je alvast een eindje op weg, maar schroom vooral niet om vrijblijvend ons inloopspreekuur te reserveren. Hierin geven wij antwoord op al jouw bouw gerelateerde vragen.

Stap 1 – Oriëntatie

Natuurlijk ga je bij de bouw van een woning niet over één nacht ijs. Je neemt weloverwogen een beslissing om zelf te gaan bouwen, gaat op zoek naar een geschikte bouwkavel en bepaalt daarbij het beschikbare budget. Als je het beschikbare budget hebt vastgesteld, kun je de totale uitgaven in kaart brengen, de zogenaamde stichtingskosten. De belangrijkste kostenposten zijn:

  • De kavel
  • De aanneemsom
  • De proceskosten: vergunning, architect, adviseurs, financiering, rente.
  • Ligging en oriëntatie en kavelpaspoort van het perceel: past dit bij je wensen?
  • Type en omvang van de woning: welke vorm en ruimtes heb je allemaal in gedachte?
  • Stijl, sfeer en uitstraling: wat vind je mooi?
  • Scan van de financiële mogelijkheden: passen je wensen bij je financiële mogelijkheden?
  • Mogelijkheden kavels: welke kavels passen qua grootte en ligging binnen uw woonwensen en financiële mogelijkheden.

Tijdens deze fase kun je al terecht bij Studio S3. Met een vrijblijvend oriëntatie gesprek tijdens het inloopspreekuur helpen wij je met bovenstaande vraagstukken. Aan de hand van je wensen en uitgangspunten kunnen we gezamenlijk een goede indicatie geven van je investeringsraming. En bekijken hoe we van jouw droomhuis een passend plan gaan maken.

Stap 2 – Aankoop bouwkavel

Past alles financieel gezien en heb je een geschikte kavel gevonden? Laat de makelaar weten dat je interesse hebt. Hij geeft je alle informatie en nodigt je uit voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek worden jouw vragen beantwoord en krijg je meer inzicht in de gemeentelijke randvoorwaarden en de bouwvoorschriften.

Vaak is het mogelijk om een eerst een optie te nemen voordat je de kavel definitief koopt. Tijdens deze optieperiode kun je verder onderzoeken of je plannen te realiseren zijn.

Stap 3 – Het ontwerp

We kunnen van start met ontwerpen, maar wat kost dit? Wij bieden standaard dienstenpakketten met vooraf gedefinieerde prijzen, zodat je achteraf niet voor financiële verrassingen komt te staan

De architect stelt via gesprekken met jou het complete programma van eisen op. Hierin staat welke ruimtes er komen, hoe groot ze ongeveer worden, in welke stijl jullie gaan bouwen en welke materiaal- en kleurkeuzes er kunnen worden gemaakt. Ook wordt er gekeken naar je tuin: de ligging van de terrassen, het gewenste uitzicht en de bezonning.

De architect ontwerpt jouw woning op basis van de randvoorwaarden (bestemmingsplan, beeldkwaliteitsplan) en het programma van eisen. Er wordt een concept bedacht voor je woning. Daarbij let hij op of het ontwerp in de omgeving past, of het klopt met de regelgeving en ook of het binnen het opgegeven budget blijft. Tijdens dit proces worden verschillende mogelijkheden onderzocht, inzichtelijk gemaakt en aan je gepresenteerd.

Inloopspreekuur

Inloopspreekuur

Elke vrijdag organiseren we een inloopspreekuur waarbij we je snel kunnen helpen met het oriënteren naar het bouwen of verbouwen van je droomhuis. Kom ook naar het gratis inloopspreekuur!

Ja ik kom ook!

Stap 4 – De bouwaanvraag

Met het ontwerp in de hand kunnen we de woning verder uitwerken naar een definitief ontwerp. Hierin nemen we zaken mee als isolatie, installaties, daglichttoetreding en energieprestatie. Dit wordt vastgelegd op de bouwaanvraagtekeningen- en berekeningen, waar de maatvoeringen, de ruimtebenamingen, de details en de materialen op zijn aangegeven. Op deze tekeningen staan alle plattegronden, gevelaanzichten en doorsneden van de woning.

De bouwvergunning voldoet qua installaties aan de bouwregelgeving. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je een energie neutrale of een nul-op-de-meter woning wilt realiseren en hier bepaalde garanties voor wilt. Samen met onze installatie specialist gaan we dan een optimale installatie voor je ontwerpen. Hierbij gaan we het energiegebruik van je woning vaststellen, maar gaan we ook dieper in op het energiegebruik van jouw als gebruiker.

Ook maken we tijdens deze fase diverse 3D beelden om een goede impressie van het uiteindelijke resultaat te krijgen. De constructeur berekent het aantal heipalen en controleert de sterkte van de woning. Met deze stukken vragen wij de bouwvergunning voor je aan. De gemeente bekijkt en beoordeelt de aangeleverde documenten. Indien er vragen of opmerkingen komen vanuit de gemeente dan zorgen wij dat die beantwoord worden.

Het maken van de bouwaanvraagstukken en het verkrijgen van de vergunning duurt circa vier maanden.

Stap 5 – De prijsvorming en aanbesteding

Indien je reeds een vertrouwde aannemer op het oog hebt kun je met de bouwaanvraagstukken een offerte aanvragen. Let wel, de bouwaanvraagstukken omvatten nog niet alle benodigde informatie voor een complete offerte, deze informatie leg je op hoofdlijnen met je aannemer vast en je sluit zelf met je aannemer een overeenkomst.

Wanneer het gewenst is om een volledig uitgewerkte offerte te ontvangen van één of meerdere aannemers vangen we aan met de aanbesteding. Hierin gaan we samen met jou vastleggen hoe we alle ruimtes gaan afwerken, waar alle elektra en verlichtingspunten moeten komen en aan welke kwaliteiten de materialen en andere bouwcomponenten moeten voldoen. We gaan de woning nog gedetailleerder uitwerken, zodat de aannemer precies weet wat hij moet maken. Om je te verzekeren van de juiste kwaliteit leggen we alles vast in een technische omschrijving en ben je gegarandeerd van een complete offerte zonder verrassingen achteraf.

Met deze benodigde documenten benaderen we de vooraf geselecteerde aannemer(s) en ontvangen we een complete offerte. Wij beoordelen de offerte(s) op compleetheid en of ze voldoen aan de door ons gestelde uitgangspunten. Als alles compleet en naar wens is kun je de overeenkomst met de aannemer sluiten en beginnen met de uitvoering.

Het uitwerken van de aanbestedingsstukken en het sluiten van de aannemingsovereenkomst duurt ongeveer drie tot vier maanden.

Stap 6 – De uitvoering

Je hebt een overeenkomst met de aannemer. De bouw gaat van start, je huis begint nu echt vorm te krijgen. Als je dat al niet gedaan hebt, richt je je in dit stadium op de definitieve inrichting van het huis. Hierbij valt te denken aan de keuken en badkamer. Eventueel kan onze bouwadviseur controles uitvoeren en toezicht houden tijdens de uitvoering om de kwaliteit van de woning te waarborgen.

De uitvoering van de woning duurt ongeveer acht tot tien maanden.

Stap 7 – De oplevering

Gefeliciteerd, jouw droomhuis is klaar! De aannemer levert je nieuwe huis op en overhandigt je de sleutels. Je kunt nu zelf de keukenleverancier laten komen en de vloeren laten leggen. Na de verhuizing kun je in alle rust genieten van je nieuwe thuis!

Inloopspreekuur

Wil je ook van je woonhuis een droomhuis maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Maak dan een afspraak voor het inloopspreekuur.