Naar particuliere website

Studio S3 - Zakelijk

In Huissen vind je nog ruimte en rust; een waterrijk en groen Hollandsch landschap, gelegen aan de rivier de Rijn. Het is een gevoel van wonen in een dorp met alle faciliteiten om de hoek. Een stad met alle voorzieningen die bij een moderne woonlocatie horen: zorg, cultuur, onderwijs, volop winkels en gloednieuwe sportvelden waaraan vrijstaande villa’s, twee-onder-een kapwoningen, drie-onder-een kapwoningen én vier-onder-een kapwoningen gelegen zijn.

Ruim opgezet, een speelse uitstraling en vol variatie, dat is het Slingerbos. Deze nieuwbouwwijk kan gezien worden als één groot landschapspark met een subtiel gebogen laan. Het Slingerbos grenst aan de ene zijde aan een blijvend groene zone en aan de andere zijden op de straten Frankentaler en de Bloemstraat.

De stijl van de woningen verwijst naar de Engelse landhuisstijl gecombineerd met de zeer charmante jaren ’30 uitstraling. De diversiteit en tegelijkertijd saamhorigheid van de 7 verschillende woningtypologieën maken van de wijk één geheel. Hierbij is sprake van “eenheid in verscheidenheid“; de villa’s zijn familie van elkaar, maar er is telkens sprake van individuele herkenbaarheid.

De woningen liggen, door de gebogen structuur, altijd subtiel geknikt of gedraaid naar de openbare weg. Er ontstaan daardoor overal kriskras doorzichten dwars door de wijk. Ook naar de zijgevels en achtergevels, om die reden zijn de woningen allemaal “alzijdig“ ontworpen met een afwisseling van dwars -en langskappen en markante schoorstenen. Dit wil eigenlijk zeggen dat alle gevels “voorgevels“ zijn. Door de losse verkaveling-structuur moet het gevoel ontstaan dat de wijk ook daadwerkelijk deel uitmaakt van de aanliggende ecologische zone. Dwars door de wijk heen loopt een blijvend groene strook, met daarin o.a. een fietspad die de wijk van Noord naar Zuid verbindt.

Mark Roet - Eigenaar bij Studio S3 - Bouwkundig tekenaar/projectleider

Projectbegeleiding

Mark Roet