Naar particuliere website

Studio S3 - Zakelijk

Het Sportgebouw vormt onderdeel van de herontwikkeling van Zeeburgereiland en ligt ingeklemd tussen drie beeldbepalende silo’s van de voormalige waterzuiveringsinstallatie en de centraal gelegen sportvelden. De silo’s markeren de entree van de buurt. Diverse sportverenigingen en de twee naastgelegen scholen zullen het gebouw gaan gebruiken.

Er zit een zekere uitdaging in de gewenste open uitstraling van het sportgebouw en haar programma, waar veel gesloten functie-onderdelen en dus relatief veel gesloten geveloppervlak in zitten. Een gesloten gevel is gunstig voor het voorkomen van hinderlijk daglicht, voor het budget en voor onderhoud. Tegelijkertijd dient het gebouw uitnodigend te zijn en een relatie aangaan met de omgeving.
De entree en de kantine in de plint van het gebouw zijn aan de voorzijde volledig transparant vormgegeven. Deze kantine zal wellicht voor een deel van de tijd door een BSO gebruikt worden. De gymzaal op de begane grond is ook voor een deel transparant, hierdoor is het gebouw uitnodigend en gaat een relatie aan met de omgeving.

Op de eerste verdieping bevinden zich het kantoor, een flexibel te gebruiken dojo-/dans-/fitnessruimte, de kleedruimtes van de buitensport en de kleedkamers van de hoger gelegen sporthal.
De sporthal ligt een verdieping hoger en kraagt aan de zijde van de sportvelden 6 meter en aan de zijde van de silo’s 1,5 meter uit. Het sculpturale volume komt voort uit het kabelpaspoort en het gewenste programma waarbij op strategische plekken openingen in de gevel worden gemaakt. De horizontaliteit in de gevel, die door deze opdeling ontstaat vormt een mooi contrast met de verticaliteit van de silo’s. Silo’s, sportgebouw en sportvelden gaan een dialoog met elkaar aan.

Bart Pieters - Directeur / Eigenaar bij Studio S3 - Architect

Projectbegeleiding

Bart Pieters

NeeM CONTACT OP