Naar particuliere website

Studio S3 - Zakelijk

Transformatie Barajaskavel

Als onderdeel van een grootschalige gebiedsontwikkeling rondom station Sloterdijk, is Studio S3 gevraagd om de kantoorgebouwen aan de Barajasweg/Naritaweg te transformeren naar 2x 88 appartementen van +/- 25m2 voor de sociale huursector. Onze opdrachtgever had de wens om met behoud van bestaande kwaliteit en materialisering een extra bouwlaag aan het bestaande volume toe te voegen en elke woning te voorzien van een balkon of buitenruimte.

De huidige kantoorgebouwen zijn van hoge kwaliteit. In het nieuwe ontwerp maken wij dankbaar gebruik van deze kwaliteit. We behouden de bestaande materialiseren, maar geven deze wel een nieuwe kleur en identiteit. De bestaande kozijnen vervangen we voor hoogwaardig kozijnen voorzien van openslaande deuren die toegang bieden tot de nieuwe balkons. De kleur van de nieuwe kozijnen zorgt voor een verbinding met de nieuwe opbouw.
Deze opbouw wordt als een frame bovenop de bestaande constructie in dezelfde lijn als de bestaande gevel gepositioneerd. De uitbreiding wordt voorzien van een eigen ritme en materialisering, zodat de verticaliteit van de uitbreiding wordt onderbroken.

Mark Roet - Eigenaar bij Studio S3 - Bouwkundig tekenaar/projectleider

Projectleider

Mark Roet

NEEM CONTACT OP

Team:

Mark Roet

Bart Pieters