Naar particuliere website

Studio S3 - Zakelijk

Transformatie Naritaweg

Als onderdeel van een grootschalige gebiedsontwikkeling rondom station Sloterdijk, is Studio S3 gevraagd om het kantoorgebouw aan de Naritaweg 139 te transformeren naar 75 appartementen van +/- 25m2 voor de sociale huursector. Onze opdrachtgever had de wens om met behoud van bestaande kwaliteit en materialisering een extra bouwlaag aan het bestaande volume toe te voegen en elke woning te voorzien van een balkon of buitenruimte.

Het bestaande gebouw kent een drietal aanzichten die georiënteerd zijn op de stedenbouwkundige context. Zo kent het gebouw een stedelijke gevel, een transitiegevel en een privé gevel. Er zijn mooie duurzame materialen gebruikt, waardoor het gebouw een rijke uitstraling heeft. Toch staat dit gebouw vrij anoniem in zijn stedenbouwkundige context. Dit komt omdat er rondom deze kavel nog vijf van dezelfde gebouwen staan. Hierdoor ontstaat een vrij monotone stedenbouwkundige compositie.

In het ontwerp trachten wij dit gebouw een eigen identiteit te geven door de stedelijke gevel te versterken door de toepassing van balkons in een complementerende kleur en materialiteit en de opbouw te voorzien van een eigen ritme, maar met gebruik van bestaande materialen, zodat er een verbinding ontstaat tussen bestaand en nieuw.

Mark Roet - Eigenaar bij Studio S3 - Bouwkundig tekenaar/projectleider

Projectbegeleiding

Mark Roet

NEEM CONTACT OP

Team:

Mark Roet

Bart Pieters