Naar particuliere website

Studio S3 - Zakelijk

Westerpark peper en zout

Van gesloten naar open, van grauw naar groen, van bank naar sofa. Drie processen die samen de transformatie van de ING-panden aan de Haarlemmerweg naar 600 tot 900 woningen vertellen. In de komende jaren ontwikkelt Pinnacle dit kantorengebied tot een aantrekkelijke woonwijk. Het ontoegankelijke grauwe kantorenpark zal gefaseerd veranderen in een open groen verblijfsgebied voor bewoners en omgeving.

Studio S3 is gevraagd om voor een aantal gebouwen op het nieuwe Westerpark de verkooptekeningen te maken.

Gebouw “Cactus”
Het architectonische ontwerp van MVRDV voor gebouw Cactus kenmerkt zich door een speels pallet aan uitkragingen en setbacks. De woningbeuken zijn ca. 8m breed, waardoor de toren optimaal geplaatst kan worden op de ondergelegen nieuwe parkeerkelder. De toren wordt 13 bouwlagen hoog. De parkeerkelder is 2 ondergrondse lagen diep.

Gebouwen “Peper” en “Zout”
Deze gebouwen naar het ontwerp van TANK respectievelijk MVRDV kenmerken zich beiden door een grote uitkraging. Het draagskelet wordt uitgevoerd in beton. Gebouw Peper wordt voorzien van uitkragende balkons van UHSB in verschillende afmetingen, die bovendien schuin gepositioneerd worden ten opzichte van de gevel. Gebouw Zout wordt juist voorzien van loggia’s.

Jeroen Borst - Eigenaar Studio S3 - Bouwkundig tekenaar/projectleider

Projectbegeleiding

Jeroen Borst

NEEM CONTACT OP